Pasji smrčki

20. julija 2013

Kakšno pecivo naj spečem za moje pesjanarje na poligonu KD Obala? Pasje smrčke, seveda.
Preprosto, hitro pripravljeno pecivo, ki spominja na pasje smrčke – prijazne in ljubeče.
V posodi zmešamo:
100 ml olja
200 g moke
175 g sladkorja
1,5 dcl mleka
1 pecilni prašek
3 jajca
10 žlic kakava v prahu
Testo damo v pekač in pečemo 20-30 min na 180 stopinj.
Ko je pečeno, še vroče prelijemo z mešanico 1,5 dcl mleka in nekaj žlicami ruma (odvisno kako močen okus po rumu želimo).
Pecivo ohladimo. Nad paro segrejemo 700 g jedilne čokolade in 50 g masla. Ko je tekoče, dodamo 50 g kokosa in s tem prelijemo, oziroma premažemo ohlajeno pecivo. Počakamo, da se ohladi.
Lahko naredimo preliv tudi brez kokosa – vendar brez tega smrčki ne bodo smrčki, torej hrapavi in ljubeči.
Tiskaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja