Tiramisu tortice

8. januarja 2014

Čisto pravi tiramisu okus v priročnih torticah. Čeprav recept navaja, da je količina za 12 tortic, sem jaz naredila kar 18 tortic v standardnih modelčkih.

Za biskvit najprej ločimo beljake in rumenjake 3 jajc in trdo stepemo beljake. Postopoma snegu počasi dodamo 100 g sladkorja, dokler se ne vmeša in dobimo svetlečo maso. Zatem dodamo še  rumenjake. Masa mora biti lahka, penasta in kremasta.

 

Ročno na hitro, vendar previdno nežno vmešamo presejano mešanico: 50 g moke, 50 g jedilnega škroba, 1 jedilne žlice praška za vaniljev puding in pol čajne žličke pecilnega praška.

Testo porazdelimo po modelčkih za mafine in jih pečemo na 160 stopinj okoli 20 min (po izkušnjah prej kakšno minuto manj kot več – raje preverjajte že po 15 min).

Biskvit ohladimo, nato ga nekajkrat prebodemo z zobotrebcem. Vsak mafin pokapamo z močnim espressom (dovolj bo, če ga skuhate v kafetieri za 1 osebo). Nato cupcake okrasimo z mascarpone kremo: 250 ml sladke smetane stepemo z 2 žličkama vanilijeve esence in 1 jedilno žlico sladkorja v prahu z vanilijo, nato pa dodamo še 250 ml mascarponeja. Nato kremo potresemo še s kakavom v prahu. Tortice hranimo na hladnem.
Tiskaj

Dodaj odgovor