Čokoladni mafini s kokosom

21. maja 2014

Mafini, ki po okusu najbolj spominjajo na kokosove kocke, vendar pa je manj dela z njimi.

Recept je za 12 večjih mafinov.

Najprej segrejemo 150 ml mleka in v njem raztopimo 100 g jedilne čokolade.

V ločeni posodi presejemo 100 g bele moke in 2 žlički pecilnega praška, temu pa primešamo 100 g kokosove moke.

V večji posodi zmešamo: 100 g mehkega masla, 100 g sladkorja v prahu (presejemo) in 1 jajce. Mešanici primešamo najprej čokolado, nato pa hitro ročno primešamo še mešanico z moko.

Nadevamo modelčke, nato pečemo na 180 stopinj okoli 20 do 25 minut.

Pečene mafine ohladimo, nato jih okrasimo. Najprej jih prelijemo z glazuro, ki jo pripravimo na naslednji način:

2 žlici vode in 1 žlico sladkorja v prahu zmešamo ter segrejemo, nato pa raztopini primešamo nadrobljeno ali sesekljano mlečno čokolado (50 g), zatem še 1 žličko masla.

Mafine prelijemo z glazuro in počakamo, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih okrasimo s kokosovim čipsom ali kokosovo moko.

Tiskaj

Dodaj odgovor