Tortice s skutinim nadevom in karameliziranimi mandlji

15. junija 2014

Za poletno rojstnodnevno praznovanje na pikniku je potrebno pripraviti nekaj obstojnega, kar zdrži tudi brez hladilnika. Zato sem se letos odločila za mandljeve tortice s svežino skute v sredici. Narejene so iz 3 delov:

Najprej pripravimo mandlje, s katerimi bomo prekrili mafine:
V kozici zavremo 60 ml sladke smetane, 20 g medu in 20 g sladkorja, nato pa med mešanjem segrevamo približno 5 minut. Vmešamo 150 g mandljevih lističev in odstavimo.

Zatem pripravimo nadev:
100 g skute z 2 jedilnima žlicama sladkorja v prahu in 1 vaniljevim sladkorjem zmešamo v gladko zmes.

Sledi še priprava čisto preprostega testa:
V posodi zmešamo suhe sestavine: 240 g moke, 2 čajni žlički pecilnega praška in 1/2 čajne žličke sode bikarbone.
V ločeni posodi stepemo jajce, dodamo mu 90 g sladkorja, 80 ml rastlinskega olja, 260 ml pinjenca (ga nimate?) in premešamo.
Nato suhe sestavine vmešamo v mokre in premešamo.

V posodice nadevamo polovico testa, nato na sredino dodamo po eno žličko nadeva, prekrijemo s preostalim testom in na vrh položimo še po eno jedilno žlico mandljeve mešanice. Pečemo na 180 stopinj 20 minut.

Tiskaj

Dodaj odgovor