Limonini mafini s pinjolami

15. julija 2014

Za poletno praznovanje na pikniku sem pripravila osvežilne mafine z limono, seveda pa so bili praznično posebni. Po izrezku iz revije Anja sem pripravila limonine mafine s pinjolami, vendar pa sem morala količine nekoliko prilagoditi, saj so bile precej nesorazmerne.

Tako za 12 mafinov najprej v posodice damo papir in nanj damo po eno žličko pinjol (približno 50 g) ter po eno žličko sladkorja.

Nato pripravimo suhe sestavine: 250 g moke in en pecilni prašek.

Za mokre sestavine zmešamo 2 jajci in 120 g sladkorja. Nato primešamo še: 250 g pinjenca, 2 ščepca soli, naribano lupinico ene večje limone in 4 žlice soka sveže stisnjene limone ter 60 g stopljenega in ohlajenega masla.

Na hitro primešamo mešanico z moko in napolnimo posodice. Pečemo na 180 stopinj okoli 20 minut.

Medtem pripravimo preliv – stisnemo eno limono in ji dodamo vodo, da dobimo 60 ml tekočine, ki ji dodamo 50 g sladkorja in segrevamo dokler se ne stopi ter dobimo sirup. Pečene mafine še tople pokapamo s sirupom in pustimo v pekaču okoli 10 minut, nato pa jih damo na rešetko ter ohladimo.

Tiskaj

Dodaj odgovor