Mozartova torta in cupcaki

27. septembra 2014

Na željo slavljenca sem si tokrat izmislila kombinacijo s pistacijo. Odločila sem se za kombinacijo z lešniki in marcipanom.

Tako sem spekla torto s čokoladnim biskvitom (klasičen z nekaj žlicami kakava), kreme pa sem naredila tako:
– najprej eno plast kreme iz mascarponeja in nutelle, posuto z lešnikovim krokantom,
– nato eno tanko plast razvaljanega marcipana,
– in za zaključek še kremo iz pistacijevega pudinga, masla in mascarponeja ter posuto s praženimi nasekljanimi pistacijami.

Torto sem nato oblekla z modelirno čokolado in okrasila v slogu so-slavljenke, ki si je pa zaželela naj bo okus torte po moževi želji. Da pa ne bi bilo vse preveč roza, sem zraven pripravila še cupcake v slogu.

Za cupcake sem naredila biskvite po klasičnem receptu za mafine, le da sem naredila 1,5 količine mase in namesto dodatnih 125 g moke dodala 25 g kakava ter 100 g mletih lešnikov. Nato sem pečene biskvite izdolbla, v vsako odprtino dodala kroglico marcipana in jo zapolnila z nutello.

Zatem sem jih nabrizgala s kremo iz pistacijevega pudinga in masla ter posula s čokoladnimi ostružki.

Pa še ena slika cupcakea v prerezu.

Tiskaj

Dodaj odgovor