Shabby chic čokoladni mafini

30. septembra 2017

Ja, shabby chic v slovenščini (še?) nima ustreznega prevoda – gre za slog, ki je nekako nedodelan, kjer so robovi neenakomerni in nepravilni, kjer so detajli na prvi pogled narejeni slabo, po slogu je pa blizu vintage slogu, zato so značilne podobne barve – pastelne, morda bolj mrtve in pa s kombimacijo zlate ter srebrne, oziroma drugih kovinskih barv. Morda – sproščena eleganca?

Za preproste okraske v tem slogu sem se odločila za čokoladne mafine na Sladki Istri, saj so bili ob zelo otroških sladicah (okrašenih s samorogi in mavricami) dovolj usklajena, pa vseeno bolj odrasla različica.



Za soboto sem pripravila okraske in “candy melts” čokoladic – posebne čokolade različnih barv (oziroma bolj sladkorne mase, saj s samo čokolado nimajo veliko skupnega). Uporabila sem roza in pa rdečo v kombinaciji z malo modre, ki je nekoliko ubila rdečo barvo v smer rjave. Meltse sem stopila, nakapljala na peki papir in jih s čopičem spremenila v starinske okraske v obliki nepravilnih kapljic. Za dodaten čar sem vsako okrasila še s potegom s čopičem, namočenim v (seveda) jedilno zlato barvo.


Pripravila sem osnovne čokoladne mafine s kakavom in čokoladnimi kapljicami, nato pa jih premazala z ganachejem. Na nekoliko strjen ganache sem nato postavila okraske.

Za nedeljo pa sem se odločila za drugačno okrasitev – ganache sem naredila nekoliko bolj tekoč in mafine vanj potopila, ko se je strdil, pa sem jih okrasila s kombinacijo zlatega spraja in potegov s čopičem, namočenim v zlato barvo.

Tiskaj

Dodaj odgovor