Pizza

4. maja 2013

Testo za pizzo je narejeno tako hitro, da se res ne splača kupovati zamrznjenih pizz. Sestavine lahko zmešamo v mešalniku in še skrajšamo čas priprave.

Za odlično pizzo (za en večji pladenj) potrebujemo:
2 dcl kvasove emulzije,
10 do 15 žlic moke
(kombinirate lahko različne moke – pri naju je najbolj priljubljena kombinacija bele pirine in bele kamutove moke),
2 žlici oljčnega olja.

Pozor: kvasova emulzija že vsebuje sol, zato ni potrebno dodatno soljenje, lahko pa po okusu dosolite.

Navedeno zmešamo v mešalniku, stresemo na rahlo pomokano delovno površino in hitro premesimo, dokler ne dobimo kompaktnega hlebčka. Pustimo ga vzhajati za cca. 10-15 min (medtem pripravimo vse, kar potrebujemo za na pizzo), nato ga raztegnemo (ali razvaljamo) po pladnju in obložimo po želji.

Samo še na 200 stopinj pečemo 10 minut in pizza je pripravljena.

Tiskaj

Dodaj odgovor