O Amelie

Amelie je mačka. Siva, samosvoja in zelo damska mačka, ki ima rada svoj mir ter čas zase. Prav tega me je naučila – da se moramo včasih ustaviti in narediti nekaj, kar nas sprosti ter razveseli. Tako sem se po poroki ob selitvi v čisto najino stanovanje spomnila svoje strasti – peke. In ta mi je prinesla prav to. Posebno meditacijo, sprostitev in umirjenost.

Nato moraš seveda napredovati – nov izziv je bila dekoracija. Najprej preprosta, previdna … nato vedno z novimi tehnikami in materiali. Tema, ki ji nikoli ni konca.

In prav te teme so postale tema mojega bloga – peka, dekoracija, hrana in pa dobrodelnost. Med objavami boste našli recepte, opise postopkov, ustvarjene sladice in druge sladke, pa tudi slane vsebine. Moje najljubše za ustvarjanje? Seveda jih imam. To so zagotovo mafini – preprosti, manjši, pa vseeno ponujajo ogromno možnosti glede okusov ter dekoracij. Te so mi še posebno ljube v vintage slogu in z miniaturnimi okraski.

Več pa odkrijte v objavah. Dobrodošli.

 

P.S.: Poleg bloga lahko obiščete Facebook stran, kjer so objavljene tudi druge povezane, ki jih opazim in se mi zdijo zanimive. Za več fotografij, lahko obiščete Pinterest stran. Če želite pokukati tudi v malo zakulisja, potem mi sledite na Instagramu. Pišete mi pa lahko na info@lpp-amelie.si