BISKVIT:
70 g masla in 100 g čokolade stopimo na pari ter počakamo, da se ohladi.
Stepemo sneg iz 5 beljakov.
Rumenjake stepemo s 150 g sladkorja in 1 vanilijevim sladkorjem, dodamo jim mešanico
70 g moke (presejane), 1 pecilni prašek, 30 g drobtin ter 3 žlic mletih lešnikov.
Nato v mešanico dodamo stopljeno čokolado in sneg.
Pečemo na 200 stopinjah 30 minut.
KREMA:
Ohlajen biskvit najprej navlažimo z mešanico 1 dcl toplega mleka in 4 žlic kakava. Nato (količine so za celotno 2x prerezano torto, smiselno uporabite):
1. Namažemo kremo:
0,5 litra sladke smetane stepemo, dodamo ji mešanico 400 g Nutelle in 500 g mascarponeja.
Kremo namažemo tudi na vrh torte.
2. Prelijemo s prelivom iz 200 g jedilne čokolade in 2-3 žlic olja (segrejemo na pari).
3. Posujemo s 100 g grobo mletih lešnikov (priporočam lešnikov krokant) in 100 g nasekljanih lešnikovih napolitank.