Decembrski mafini

19. decembra 2013

Decembrski mafini dišijo po decembrskih začimbah in v sebi skrivajo značilne praznične sestavine. So pa nekoliko trši in precej nasitni mafini.

Zmešamo suhe sestavine tako, da najprej presejemo 280 g moke, 3 žličke pecilnega praška, 1 žličko pimenta, ščep soli – nato pa primešamo še 120 g temno rjavega sladkorja.

V ločeni posodi razžvrkljamo 2 jajci, dodamo jima 100 ml mleka in 6 žlic olja. Mokre sestavine vmešamo v suhe.

 

Dodamo jim 200 g mešanice suhega sadja, razmerje določimo po okusu, zmešamo pa: kandirane češnje, kandirano pomarančo, rozine, suhe marelice in orehe.

Mafine pečemo na 200 stopinj okoli 20 minut. Ko se ohladijo, jih posujemo s sladkorjem v prahu.

Tiskaj

Dodaj odgovor