Rafaello

3. aprila 2014

Rafaello je ena mojih najljubših sladic – v obliki peciva morda še boljša kot sam čokolatinček. Narejena je sicer precej hitro, potrebno pa je nekaj časa, da se ohladi.

Najprej pripravimo biskvit: penasto vmešamo 3 rumenjake, 9 žlic sladkorja in 1 vanilijev sladkor. Mešanici dodamo 1 dcl rastlinskega olja, 1 dcl mleka in malo ruma. Nato vmešamo še presejanih 9 žlic moke s polovico pecilnega praška.

Prelijemo v pekač, plast mora biti tanka, saj je le podlaga za kremo. Pečemo 20 minut na 180 stopinj, nato pustimo, da se resnično dobro ohladi.

 

Kremo pripravimo tako, da najprej skuhamo 4 vanilijeve pudinge v 1 litru mleka, nato ohladimo. V mešalniku nato ohlajen puding zmešamo s 300 g sladkorja, 250 g masla in 100 g kokosove moke. Kremo namažemo na biskvit. Nato lahko kremo premažemo še s stepeno smetano, lahko pa samo posujemo s kokosom. Okrasimo lahko z rafaello kroglicami. Končano pecivo pustimo v hladilniku za vsaj 2 uri.

Tiskaj

Dodaj odgovor