Mafini, ki po okusu najbolj spominjajo na kokosove kocke, vendar pa je manj dela z njimi.
Recept je za 12 večjih mafinov.
Najprej segrejemo 150 ml mleka in v njem raztopimo 100 g jedilne čokolade.
V ločeni posodi presejemo 100 g bele moke in 2 žlički pecilnega praška, temu pa primešamo 100 g kokosove moke.
V večji posodi zmešamo: 100 g mehkega masla, 100 g sladkorja v prahu (presejemo) in 1 jajce. Mešanici primešamo najprej čokolado, nato pa hitro ročno primešamo še mešanico z moko.
Nadevamo modelčke, nato pečemo na 180 stopinj okoli 20 do 25 minut.
Pečene mafine ohladimo, nato jih okrasimo. Najprej jih prelijemo z glazuro, ki jo pripravimo na naslednji način:
2 žlici vode in 1 žlico sladkorja v prahu zmešamo ter segrejemo, nato pa raztopini primešamo nadrobljeno ali sesekljano mlečno čokolado (50 g), zatem še 1 žličko masla.
Mafine prelijemo z glazuro in počakamo, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih okrasimo s kokosovim čipsom ali kokosovo moko.