Ingverjevi mafini s kremo

27. decembra 2014

V tem receptu je ingver uporabljen kot ključna sestavina, zato je okus zelo močan in primeren le za tiste, ki imajo ingver res radi.

V skledi premešamo 175 g moke, 50 g kandiranega ingverja (narežemo ga na manjše kocke), 2 kavni žlički pecilnega praška, 1/2 žličke sode bikarbone in ščepec soli.

 

V drugi posodi penasto zmešamo 100 g mehkega masla s 100 g sladkorja, dodamo 1 jedilno žlico nastrgane pomarančne lupinice in 1 jedilno žlico mletega ingverja. Dodamo še eno jajce, 4 jedilne žlice pomarančnega soka in po želji eno žlico pomarančnega likerja.
Nato ročno primešamo moko, razporedimo po pekaču in pečemo na 180 stopinj 25 minut.

Mafine lahko premažemo z mešanico: 250 g sladkorja v prahu, nekaj žlicami pomarančnega soka, 1 jedilne žlice mletega ingverja in 1 jedilne žlice vode po potrebi.
Lahko pa jih nabrizgamo s kremo iz mascarponeja in bele čokolade ter okrasimo s preostalimi koščki kandiranega ingverja.

Tiskaj

Dodaj odgovor