Mafine z brusnicami in belo čokolado so navdihnile Gordonove blondinke, ker pa so bili namenjeni dobrodelni akciji SuperSoku, sem jih skušala narediti bolj zdrave. Lahko pa jih naredite tudi z navadno moko, navadnim trsnim sladkorjem, pecilnim praškom, navadnim jabolčnikom (ali pa ga zamenjate z oljem, saj je v tem primeru menjava zanj). Količine ostanejo enake.
Kot vedno pri mafinih najprej zmešate ločeno suhe in mokre sestavine.
Mokre:
250 g pinjenca (navadno uporabljam bio pinjenec)
1 jajce
90 g bio rjavega trsnega sladkorja
80 ml 100 % jabočnega soka
Suhe:
250 g polnozrnate pšenične moke
2 žlički vinskega kamna
Suhe sestavine vmešate v mokre in jim dodate še:
120 g suhih brusnic
2 pesti belih čokoladnih kapljic.
Z mešanico nadevate vdolbine pekača in pečete okoli 20 min na 180 stopinj. Pečene mafine ohladite in lahko jih okrasite z žličko brusnične marmelade, nekaj brusnicami in koščki bele čokolade ali pa jih pojeste kar same.