Z možem sva redko skupaj v kuhinji – navadno zato, ker imava vsak svoj sistem. Jaz moram vse zložiti na pult in potem sproti spravljam, on pa vse išče sproti. Zato sva si navadno v napoto in skupaj kaj ustvarjava bolj v smislu, da si priskočiva na pomoč, ko en sam kuha. Tokrat pa sva preživela v kuhinji skupaj in oba. On je skuhal, no spekel, glavno jed, jaz pa sladico.
Pripravil je eno mojih najljubših jedi, sploh spomladanskih. Lasagno po receptu iz knjige Jamieja Oliverja – namesto klasičnega bešamela je ricottina omaka, v njej pa so bob, grah in gojeni šparglji. Lažja različica klasične, predvsem pa so mi všeč drugačni okusi, ki jih dodajo stročnice in zelenjava. Zame jo naredi s pirino pašto, zase pa z navadno za lasagne.
Za sladico pa sem pripravila preprosto jogurtovo pecivo z jagodami in rabarbaro, ki sem mu nato dodala preliv iz curda.
Najmlajša članica družine? Tokrat je kuhanje prespala, oba pa se izjemno veseliva dne, ko bo tudi ona sodelovala pri pripravi jedi in se bomo lahko zabavali v, takrat pa nedvomno polni, kuhinji.