Recept za špinačno juho sem videla v januarski Odprti kuhinji, ker pa vsebuje tudi bučke, sem z njo počakala, da so bile bučke vsaj približno na začetku sezone in z veseljem uporabila še svežo mlado špinačo, ki je sedaj že na voljo.
Juha mi je všeč, ker ji mandljeva pasta doda poseben okus, kvinoja pa hranljivost, ki jo spremeni v samostojen obrok kot mineštro, čeprav je na prvi pogled le juha. Razlika z receptom je ta, da dodam malenkost več kvinoje, smetana, ki jo dodam v minimalni količini (2 – 3 žlice) pa je navadna (kombiniram malo sladke in kisle).
Pri mandljevi pasti je po mojih izkušnjah preveč vode v receptu – dodajala sem jo postopoma in je dodala morda 0,5 – 1 dcl, nikakor pa ne toliko kot piše v receptu.
Sicer pa je juha odlična in z veseljem jo bom preizkusila še v drugih različicah zelene zelenjave.