Čokoladna torta s čokoladno glazuro

27. novembra 2013

Model za torto namastimo in obložimo s peki papirjem.

Nad paro segrejemo 50 g jedilne čokolade in 2 žlici mleka. Zmes gladko zmešamo in odstavimo.

200 g moke in 1 žlico pecilnega praška presejemo v posodo in premešamo, dodamo: 170 g mehkega masla, 150 g rjavega sladkorja, 3 razžvrkljana jajca in 1 žličko vanilijeve arome. Sestavine zamešamo v gladko testo, ki mu dodamo stopljeno čokolado.

Testo vlijemo v model, poravnamo in pečemo na 180 stopinj od 50 – 60 minut. Pečen biskvit ohlajamo v modelu 10 minut, nato ga zvrnemo na rešetko in dokončno ohladimo.

Za glazuro nad paro stopimo 100 g jedilne čokolade in 50 g mehkega masla. Odstavimo z ognja, vmešamo 200 g presejanega sladkorja v prahu, 1 žličko vanilijeve arome in 1 žlico mleka. Mešamo dokler ne nastane gladka krema.

Kremo namažemo na biskvit in okrasimo. Nato počakamo, da se shladi in strdi.

Tiskaj

Dodaj odgovor