Pecivo, ki zahteva nekoliko več dela, vendar je rezultat vedno odličen
Najprej pripravimo biskvit.
75 g temne kuverture in 35 g masla stopimo na pari.
Ločimo 3 jajca – beljake s ščepcem soli stepemo v zelo trd sneg, rumenjake pa penasto zmešamo z 90 g sladkorja.
Mešanico čokolade in masla vmešamo v rumenjake, nato počasi in nežno (ročno) primešamo še sneg iz beljakov.
V posebno posodo presejemo 75 g moke in 1 pecilni prašek, premešamo, nato mešanico (ponovno!) presejemo v mokre sestavine in ročno premešamo.
Testo nadevamo v modelčke in pečemo 20 minut na 175 stopinj. Pečene tortice damo iz modelčkov in dobro ohladimo na rešetki.
Ohlajene tortice prerežemo in nadevamo s 3 kremami, ki jih pripravimo vnaprej, saj morajo biti ohlajene:
1. čokoladna: stopimo 2 dcl sladke smetane in 100 g jedilne čokolade ter ohladimo;
2. višnjeva: kozarec višnjevega kompota pogrejemo v kozici in mu dodamo 3 žlice gustina, ohladimo;
3. smetana: 3 dcl smetane stepemo z utrjevalcem smetane.
Kreme nadevamo v tortice v vrstnem redu: čokoladna, višnjeva, smetana. Nato pokrijemo z drugo polovico in vrh okrasimo s smetano ter čokoladnimi ostružki.