Čokoladni mafini s kavo in sredico iz bele čokolade

31. maja 2013

V zahvalo za podporo delovanju društva Sladki nasmehi sem spekla mafine za ekipo spletnega medija Regional Obala. In za novinarje, ki so vedno na lovu za novicami, so seveda prava izbira mafini s čokoladno-kavno energijo, okrašeni tako pisano kot so pisane njihove novice.

Recept je za 12 mafinov.

Najprej presejemo, nato pa zmešamo SUHE sestavine, in sicer:
250 g moke 
2 jedilni žlici kakava v prahu
2,5 čajni žlički pecilnega praška
0,5 čajne žličke jedilne sode.

V ločeni posodi pa zmešamo MOKRE sestavine v naslednjem zaporedju:
1 jajce stepemo in zmešamo s
130 g sladkorja,
1 vaniljevim sladkorjem,
80 ml olja,
250 g kisle smetane in
75 ml močne kave (torej espresso iz “kafetiere” – na veselje Primorcev drugo ne šteje).

Nato SUHE sestavine vmešamo v MOKRE.
Na koščke nalomimo 150 g bele čokolade.
Vdolbine pekača za muffine napolnimo do približno 1/3, v sredino položimo košček bele čokolade, prekrijemo s testom, poravnamo in pečemo 20-25 minut na 180 stopinj.

 

Pečene muffine še 5 minut pustimo v modelu, nato jih ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu ali pa okrasimo.

Neokrašeni mafini s pogledom v notranjost.

Pisano okrašeni mafini

Tiskaj

Dodaj odgovor