Kokosovi makrončki

17. avgusta 2014

Po peki dveh pit (čokoladne in limonine) so mi ostali štirje beljaki. Kaj pa sedaj? Naredila sem kokosove makrončke.

Zanje namreč najprej potrebujemo 4 beljake, ki jih stepemo v čvrst sneg – med stepanjem jim dodajamo 200 g sladkorja. Stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi in imamo čvrst, bleščeč sneg.

Z lopatko nežno vmešamo 300 g kokosove moke in malo pomarančne lupine.

Z dvema žličkama oblikujemo kroglice, oziroma kupčke in jih položimo na pekač (lahko precej skupaj, saj se le malo razlezejo). Ko jih položimo na pekač, jih malce sploščimo. Osebno so mi všeč, če so bolj nepravilni, lahko pa naredite tudi lepe krogce.

Pečemo jih na 160 stopinj 10 minut, nato jih popolnoma ohladimo.

Po želji lahko stopite okoli 150 g temne kuverture in jih še malce okrasite, jaz sem jih tokrat pustila kar samo kokosove. En pladenj je izginil v minuti.

Tiskaj

Dodaj odgovor