Nekaj sem o whoopie pies že napisala, ko sem pripravia “red velvet” različico. Tokrat pa sem se odločila za vaniljeve in jih napolnila s sadno kremo.
Priprava je nekoliko bolj zamudna, so pa zato odlični in vam jih priporočam. Recept sem skombinirala iz večih na internetu, ker so ameriški, so seveda v “cups”, sem pa vse pretehtala in dodajam v oklepajih.
Najprej penasto vmešamo 1 cup (200 gramov) sladkorja in 2/3 cup (150 gramov) masla.
Dodamo 2 čajni žlički pecilnega praška, 1 čajno žličko soli in 1 jedilno žlico vaniljevega ekstrakta.
Dodamo 2 jajci – eno za drugo, drugo doda
mo šele, ko je prvo res dobro vmešano.
Nato izmenično dodajamo 3 cups (380 g) navadne bele moke in 2/3 cup (160 ml) mleka, ki jih dodamo nekako po tretjinah, začnemo pa z moko.
Po želji lahko dodamo nekaj kapljic barve za živila. Nato testo damo v vrečko in nabrizgamo kroge na papir (ali pa uporabimo podlogo za makrone, vendar bodo v tem primeru nekoliko manjši). Pečemo na 200 stopinj okoli 7-8 minut. Nato jih pustimo, da se ohladijo kar na podlagi ali na papirju. Ohlajene nato poparčkamo in polovičke nabrizgamo s kremo. Jaz sem jih tokrat z mascarponejevo kremo s smetano in jagodno ter malinovo marmelado. Nato sem jih okrasila še z malo jedilne čipke.