Ledeni mafini z gozdnimi sadeži

15. junija 2013

Mafini, ki se ne pečejo, ampak hladijo – idealni za vroče poletje. Preprosti za pripravo, vendar POZOR – hladijo se najmanj 6 ur.

Pekač za mafine damo v zamrzovalnik ali hladilnik, da se nekoliko ohladi.

Stisnemo sok 1 limete ali limone (pazimo, da je precejen in da ni koščkov limete zraven),
mu dodamo 50 g presejanega sladkorja v prahu,
nato pa še s 600 g navadnega jogurta vse zmešamo v gladko zmes.

V zmes ročno nežno vmešamo najprej 250 g stepene sladke smetane in
še bolj nežno, previdno 250 g gozdnih sadežev (rahlo odtaljenih zamrznjenih ali svežih).

Papirnate modelčke damo v vdolbine pekača in jih napolnimo s kremo.
Lahko tudi vdolbine napolnimo do polovice, dodamo gozdne sadeže
(če delate z zamrznjenimi, ki so odtaljeni, priporočam uporabo gumijaste rokavice, sicer bodo prsti še nekaj dni vijolični) in nato napolnimo s kremo do vrha.

Če smo pa čisto, čisto, čisto leni zaradi vročine pa lahko maso vlijemo kar v pekač in naredimo sladoledno torto (priporočam silikonski pekač, ker bo lažje obračanje).

Pekač prekrijemo s folijo in damo v zamrzovalnik za najmanj 6 ur (najlažje je, če to naredimo čez noč). Preden mafine serviramo, jih damo za 15 minut v hladilnik, nato jih okrasimo s sladko smetano in svežim jagodičevjem (če nam uspe preden jih napadejo sladkosnedneži, navadno ne uspe niti tistih 15 min hladilnika).

Sestavine so za 12 ledenih mafinov.

Tiskaj

Dodaj odgovor