Cheesecake tortice

3. julija 2013

Poletno osvežujoče so tudi skutine tortice s kislo smetano. Sestavljene so iz treh slojev, postrežemo pa jih hladne.
1. PLAST
Drobno sesekljamo 50 g polnozrnatih maslenih piškotov – lahko jih zdrobimo v mešalniku ali pa jih damo v vrečko in zdrobimo z valjarjem. Dodamo jim 1/2 čajne žličke cimeta in 20 g raztopljenega masla.
Mešanico damo v modelčke za mafine in s prstom ali žlico močno pritisnemo ob dno.
2. PLAST
Kremasto zmešamo 2 jajci, dodamo jima 75 g sladkorja in 2 vanilijeva sladkorja. Nato vmešamo še 300 g skute (ali svežega sira, dobro se obnese tudi grški jogurt ali pa poljubna kombinacija vseh treh) in 50 g kisle smetane.
Maso porazdelimo po dnu iz piškotov in pečemo približno 20 minut na 170 stopinjah. Če začnejo po vrhu temnet, jih pokrijemo z aluminijasto folijo. Popolnoma jih ohladimo v pekaču.
3. PLAST
Ko bodo ohlajene bodo vpadle in naredile ravno pravšnjo vdolbinico, da lahko vanjo damo kremo – če želimo manj sladke , jim dodamo 100 g kisle smetane (približno eno žličko) ali pa 100 g kisle smetane dodamo 10 g sladkorja in s to mešanico obložimo tortice. Lahko pa tudi dodamo kislo smetano – za tiste, ki želijo bolj sladko, pa posujemo še s sladkorjem v prahu.

 

Tiskaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja