Jaffa pecivo in cakepops

7. julija 2013

Jaffa pecivo je preprosto in okusno – še boljše od originala, saj nima želeja, čeprav je okus čisto enak.
Najprej pripravimo biskvit.
Zmešamo:
4 jajca (če želimo bolj kompaktno pecivo, damo jajca cela, če pa želimo bolj rahlo pecivo, zmešamo rumenjake in beljake ločeno – torej rumenjake s sladkorjem, iz beljakov pa naredimo sneg in ga na koncu ročno vmešamo)
30 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
Dodamo:
1 dcl olja
1 dcl vode
2 zmiksani celi pomaranči, torej s kožo in belim delom (pazimo seveda, da kupimo EKO pomaranče z lupino, ki ni kemično obdelana)
Vmešamo še presejano mešanico:
30 dag moke
1 pecilni prašek 
(Če smo se odločili za rahlo različico sedaj vmešamo beljak.)
Mešanico vlijemo na pekač in pečemo 20 do 30 minut na 200 stopinj.
Nato pa imamo dve možnosti:
PECIVO
Ko se biskvit ohladi, ga prelijemo z mešanico 500 g stopljene jedilne čokolade in 3 žlic masla ali olja.

 

CAKEPOPS
Lahko pa biskvit zmeljemo v drobtine, jim dodamo 250 g mascarponeja in naredimo cakepopse – torej kroglice, ki jih nato pomočimo v čokoladno kuverturo ali zgoraj napisano mešanico.
p. s.: ta recept je bil tudi navdih za mafine z agrumi
Tiskaj

Dodaj odgovor