Bananin kruh

27. aprila 2014

Bananin kruh ali “banana bread” je preprost biskvit, ki ga lahko naredite, ko pozabite na nekaj banan in vam popolnoma počrnijo. Gre seveda za ameriški recept, zato ga bom navedla tako v cupsih/skodelicah kot v gramih.

V posodi zmešamo suhe sestavine:
1 1/2 cups ali 280 g sladkorja
1 3/4 cup ali 260 g moke
1 čajna žlička sode bikarbone
1/2 čajne žličke soli

V ločeni posodi zmešamo mokre sestavine:
2 jajci
1/3 cup ali 100 g pinjenca
1/2 cup ali 95 g rastlinskega olja
1 cup zelo zrelih, res že črnih banan, ki jih zmečkate (to je 250 g banan, meni sta zadostovali 2 normalni banani)

Oboje združimo, zmešamo – po želji lahko dodamo še nekaj orehov (lahko celih, jaz sem dodala kar zmlete). Vlijemo v model za kruh (podolgovat pekač), jaz sem dala v model za plumcake.

Možnost je tudi, da naredite bolj “zdravo” različico – pripravila sem ga tudi tako, da sem navadno moko zamenjala s polnozrnato (1 cup polnozrnate in 3/4 bele oziroma 200 g polnozrnate in 60 g bele) in pirino. Namesto navadnega sladkorja lahko uporabite rjav ali kokosov sladkor in namesto olja kokosovo maščobo.

Pečemo 1 uro in 20 minut na 165 stopinj. Kruh je zelo sočen in priporočam, da počakate, da se popolnoma shladi v pekaču, preden ga vzamete ven. Hranite ga lahko v dobro zaprti posodi.

Tiskaj

Dodaj odgovor