Korenčkova torta

26. julija 2014

Tole je bolj zdrava različica korenčkove torte, čeprav lahko sestavine le zamenjamo z “navadnimi” in dobimo čisto klasično korenčkovo torto. 

Najprej penasto vmešamo 3 jajca in 150 gr sladkorja (navadno uporabim “polnozrnatega” rjavega ali pa kokosov sladkor) ter dodamo malo vanilijeve esence (ali en vaniiljev sladkor).

Dodamo še 30 g kokosove maščobe (ali 1 dcl olja), 150 g zmletih mandljev (navadno skombiniram drobno in grobo mlete) ter 220 g drobno zmletega korenčka

Nato vmešamo še 110 g moke (navadno kombiniram cca. 1/3 bele pirine moke in 2/3 polnozrnate pirine ali pšenične moke), premešane z 2 čajnima žličkama pecilnega praška

 

Prelijemo v namaščen pekač (ali pa ga obložimo s peki papirjem) in pečemo na 170 stopinj 30 do 40 minut. Nato nad paro stopimo in zmešamo 100 g jedilne čokolade in 80 g masla (lahko skombinirate 60 g  kokosove maščobe in 20 gr masla ali pa v celoti uporabimo kokosovo maščobo). Prelijemo še topel biskvit in počakamo, da se čokolada strdi. 






Tiskaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja