Pecivo z najbolj zabavnim imenom … vsaka gospodinja, še tako lena ga lahko naredi.
Potrebujemo samo 1 posodo in kuhalnico ali mešalnik (ko smo res lene). V samo eno posodo namreč damo kar skupaj vse sestavine, jih premešamo, damo na pekač … in to je to. Zato ni niti časa za fotografije po korakih.
Osnovne sestavine so:
1/2 kg skute
2 jogurta
2 jajci
8 žlic olja
8 žlic moke
8 žlic sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
Zmešamo, damo v pekač, pečemo 30 minut na 200 stopinj. Dobro je toplo ali hladno, hladno se lažje reže – odlično je v kombinaciji z marmeladami, lahko se pa tudi pred peko doda sadje (priporočam iz kompota).
Seveda pa imam tudi čisto svojo, (po okusu) lažjo varianto recepta:
lahka skuta ali grški jogurt brez maščobe,
jogurt brez maščobe,
2 jajci,
8 žlic kokosovega olja (stopljena kokosova maščoba),
8 žlic polnozrnate moke (pšenične ali pirine, oziroma bele pirine moke),
1 žlica temnega sladkorja + 1 žlica fruktoze + 1 žlica agavinega sladkorja,
vanilijeva esenca,
1 pecilni prašek (ali vinski kamen).
Če zamenjate moko z dodatnim jajcem pa je sladica tudi popolnoma po Montignacovem receptu.
Če bo moka polnozrnata, bo bolj temno – uporabna ideja pa so tudi modelčki za mafine, saj so primerni za prenašanje (in fine zajtke med tednom, ko doma ni časa zanje).