Čokoladni mafini z mehko in sočno sredico – najboljši so topli, posebno pomemben pa je način peke.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj – pozor! resnično mora biti zelo vroča, ker morajo biti čimhitreje spečeni.
Modelčke za mafine namastimo (s stopljenim maslom ali oljem) in posujemo z rjavim sladkorjem.
V locu nad vodno paro stopimo:
100 g masla
100 g jedilne čokolade
in pustimo, da se ohladi.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2013/04/fondant2-300x150.jpg)
Ločeno zmešamo:
2 jajci
1 žličko vanilijeve arome
100 g rjavega sladkorja
2 jedilni žlici moke
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2013/04/fondant3-300x150.jpg)
Nato primešamo ohlajeno čokoladno maso in napolnimo modelčke.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2013/04/fondant4-300x105.jpg)
Pečemo jih od 12 do 15 minut, dokler niso zunaj trdi in znotraj mehki.
Najboljši so, če jih še tople postrežemo s kremastim vanilijevim sladoledom.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2013/04/fondant-170x300.jpg)