Mississippi mud pie

12. maja 2013

Čokolada na čokolado s čokolado – tale “blatna” pita je kot nalašč za vse čokoholike.

1. TESTO

V veliko skledo PRESEJEMO:
250 g moke
2 jedilni žlici kakava v prahu
in dodamo 140 g masla.

Sestavine s prsti zmešamo v testene drobtine, dodamo
2 jedilni žlici sladkorja in
približno 2 jedilni žlici vode.
Vodo dodajamo zelo postopoma, po kapljicah, dokler ne zgnetemo mehkega testa.

Testo zavijemo v folijo in damo v hladilnik za 15 minut. Nato testo na pomokani površini razvaljamo in damo v namaščen in pomokan model za pite (premer 24 cm). Poravnamo robove.
Na testo položimo peki papir, nanj stročnice in slepo pečemo na 190 stopnij 15 minut, nato papir in stročnice umaknemo ter pečemo še 10 minut. Nato nanj damo:

2. NADEV

V skledi zmešamo:
130 g masla
190 g rjavega sladkorja

potem pa postopoma dodajamo
3 rahlo razžvrkljana jajca
3 jedilne žlice presejanega kakava v prahu.

Mešanici  dodamo še:
120 g stopljene jedilne čokolade
225 g sladke smetane
1 čajno žličko čokoladnega sirupa.

Nadev zlijemo na testo in pečemo na 160 stopnij 45 minut, dokler se nadev ne strdi (ko je pečen je še vedno “pacast” zato pazite, da ga ne izsušite).

Pito popolnoma ohladimo.  Nadev bo nekoliko upadel.

3. OKRAS

Stepemo 425 g sladke smetane – stepena mora biti zelo na trdo (lahko goljufate s krem-fixom). S smetano premažemo hladno pito in jo potresemo z ostružki temne čokolade.
Pito hranimo na hladnem.

 

ps: ostanke testa in nadeva sem dala v pekač in spekla – tudi taki ostanki niso bili slabi

Tiskaj

Dodaj odgovor