Pirin kruh brez kvasa

11. maja 2013

Že nekaj let pečeva kruh sama, čeprav je bilo do sedaj precej zamudno. S temle receptom pa je tako hitro in preprosto, da res ni več razloga, da ne bi kruha pekli doma.

Sestavine so preproste:
0,5 kg pirine moke 
(bele, polnozrnate ali 2/3 polnozrnate pirine in 1/3 bele pirine)
1 vrečka vinskega kamna 
1 čajna žlička soli
1 jedilna žlica oljčnega olja
5 dcl Radenske
semena (po želji)

Zmešamo moko in vinski kamen, dodamo Radensko, sol, olje, zmešamo in dodamo semena.
Testo ostane “tekoče”, zato ga prelijemo v visok pekač (podolgovat, za kruh).

V testo lahko dodamo različna semena ali pa jih le posujemo po vrhu.

Pečemo 1 uro pri 180 stopinjah.

Tiskaj

Dodaj odgovor