Limoncello mafini

16. julija 2013

Osvežilni, poletni mafini v kombinaciji hrustljavega testa, odličnega nadeva in dodatka likerja – samo za polnoletne.
Razvaljamo 400 g listnatega testa (ali kupimo razvaljanega) in izrežemo 12 krogov, ki jih položimo v papirnate modele za mafine ter dno prebodemo z vilicami.
Nad paro raztopimo 150 g kuverture iz bele čokolade in zmešamo s 175 g zmletih mandljev, 1 vanilijevim sladkorjem, nastrgano lupinico ene limone ter 6 jedilnimi žlicami limoncella. Maso porazdelimo po testu in 20 minut pečemo na 190 stopinj.
Pečene mafine pustimo v modelčkih, dokler se ne ohladijo. Še tople nekajkrat prebodemo z zobotrebcem in nekajkrat (še vroče, nato pa še hladne) pokapamo s približno 1 jedilno žlico limoncella na mafin.
V posodici zmešamo približno 150 g sladkorja v prahu in 1 jedilno žlico limoncella. Z mešanico premažemo mafine in po želji dodamo še stepeno smetano.

 

 

Tiskaj

Dodaj odgovor