Brownies s Ferrero Rocher in Nutellino kremo

3. oktobra 2013

Brownies s Ferrero Rocher in Nutellino kremo ALI pecivo, za katerega so vam mnogi pripravljeni pokosit vrt, sprehodit psa in posesat stanovanje.

Recept sem videla na blogu My baking addiction, vendar pa mi sam recept ni v celoti všeč – posebno kremo bi spremenila. Obenem pa imam raje mere v gramih, saj je s tehtnico vse hitreje. Zato preizkušen recept, prilagojen našim meram.

Za testo: 
Najprej segrejete 120 g jedilne čokolade in 170 g masla (jaz to vedno naredim nad paro – nikakor pa ne v mikrovalovni pečici), nato pa to vmešate v mešanico:
250 g sladkorja
1 čajne žličke vaniljeve esence
3 jajc
ščepca soli.
Vmešate še 130 g (presejane) moke.

Z mešanico do polovice napolnite pekač za brownije (kvadraten), na mešanico dodajte razpolovljene čokolatine (jaz sem dala kar cele, malce so sicer silili ven, ni bilo pa hujših posledic) in pokrijte s preostalim testom.

Pečete na 180 stopinj okoli 30-35 min.

Ohladite, nato pa premažete še s kremo.

Za kremo: 
Zmešate 60 g masla in 80 g Nutelle.
Dodate 1/2 čajne žličke vaniljeve esence in 180 g sladkorja v prahu ter 2 žlici sladke smetane.

Za kremo bom naslednjič sladkor v prahu izpustila, saj je bila krema pred dodatkom sladkorja veliko boljša, pa tudi pecivo je dovolj sladko, zato je popolnoma nepotreben.

Kremo namažete na biskvit, za približno 30 min postavite v zamrzovalnik, nato pa narežete na kocke.

Fotografij ŽAL nimam, je pa res tako kot je na sliki v originalnem blogu. Bom ponovila vajo in poskrbela za foto material.

Tiskaj

Dodaj odgovor