Brownies cheesecake

9. oktobra 2013

Kombinacija browniesov in cheesecake kreme v preprostih rezinah. Količine so navedene za pravokotni model (dolžina 20 cm), za okrogel tortni model podvojimo količino.

BROWNIES PODLAGA
Na pari stopimo: 50 g jedilne čokolade in 50 g masla. Mešanico nato ohladimo.
Eno jajce stepemo, dodamo 100 g sladkorja in vmešamo v ohlajeno čokolado.
Nazadnje vmešamo še mešanico presejanih 50 g moke in 1 žlice temnega kakava.

CHEESECAKE KREMA
Dobro zmešamo 25 g zmehčanega masla in 75 g svežega kremnega sira.
Primešamo 1 jajce, 30 g sladkorja, 1 vanilijev sladkor in 20 g moke.

Podlago damo v pekač in prelijemo s kremo. Nato z vilicami rahlo premešamo, da nastane marmoriran vzorec ali pa pustimo del čokoladnega testa in ga nato po koščkih posujemo po kremi.

Pečemo na 175 stopinj 35 minut.

Tiskaj

Dodaj odgovor