Čokoladni mafini, ki jim cimet doda tisti prijeten praznični priokus.
Zmešamo suhe sestavine:
225 g moke, 50 g temnega kakava v prahu, 3 žličke pecilnega praška, 1 žličko cimeta in ščep soli.
Dodamo jim 120 g svetlo rjavega sladkorja in 150 g kapljic iz temne čokolade.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2013/12/recept_cimet-300x100.jpg)
V drugi posodi razžvrkljamo 2 jajci, dodamo jima 250 ml mleka in 6 žlic olja. Nato tekoče sestavine vmešamo v suhe.
Pečemo na 200 stopinj okoli 20 minut. Najprej jih rahlo ohladimo v pekaču, nato pa dokončno na rešetki.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2013/12/cok_cim_mala-300x300.jpg)
Tokrat sem te mafine okrasila s kremo iz mascarponeja in temne čokolade ter snežinkami iz ticino mase, saj so bili namenjeni sodelavkam za otvoritev veselega decembra.
![](http://lpp-amelie.si/wp-content/uploads/2013/12/snezinke_mala-300x150.jpg)