Čokoladni mafini z jagodno kremo

22. januarja 2014

Preprosti mafini s posebnim trikom pri okraševanju.

Za čokoladne mafine zmešamo ločeno:
suhe sestavine
275 g presejane moke
1 čajno žličko pecilnega praška
1 čajno žličko jedilne sode
3 jedilne žlice kakava v prahu

mokre sestavine
stepemo 1 jajce in mu dodamo
130 g sladkorja
80 ml olja
300 ml mleka

Mokrim sestavinam dodamo suhe in na hitro zmešamo. Napolnimo vdolbinice in pečemo 20 minut na 180 stopinj.

 

Za kremo potrebujemo 150 g jagod, ki jih zmešamo v pire, nato pa jih primešamo stepeni smetani (200 ml smetane z 1 vaniljevim sladkorjem). Lahko ji dodamo nekaj utrjevalca ali pa nekaj žlic mascarponeja, če želimo čvrstejšo kremo.

Popolnoma ohlajene mafin ohladimo in razpolovimo. Napolnimo jih s kremo in znova sestavimo ter po vrhu okrasimo s kremo. Lahko pa zgornjo polovico vrežemo z izsekovalcem piškotov, napolnimo s kremo ter pokrijemo (tako dobimo vzorce) – izsekane dele pa uporabimo na ostalih mafinih za okras.

Tiskaj

Dodaj odgovor