Čokoladno-pomarančni piškoti

21. aprila 2014

Čokoladno-pomarančni piškoti so eni mojih najljubših, ko se lotim piškotov, ki jih nato okrasim s ticino maso. Nazadnje so bili velikonočni … no, pa tudi za 8. marec, na novo leto in otroško novo leto so bili pripravljeni.

Pripravimo jih lahko kar z mikserjem, in sicer penasto stepemo 125 g mehkega masla ter 100 g rjavega sladkorja, dodamo 100 g čokolade v prahu (lahko tudi na drobno nasekljane jedilne čokolade) in ščepec soli. Nato vmešamo jajce in 2 čajni žlički pomarančne lupinice (navadno dam kar kupljeno aromo v vrečki, ki da še močnejši okus po pomaranči in je boljša) – lupinico lahko tudi izpustimo in imamo navadne čokoladne piškote.
Na zmes presejemo 200 g moke, zgnetemo v testo, ga zavijemo v folijo in damo za vsaj 30 min v hladilnik – jaz ga najraje naredim kar en dan prej.

 

Nato ga po kosih jemljemo iz hladilnika, zvaljamo, oblikujemo, damo na pekač, nato pa pekač položimo še za nekaj minut v hladilnik (5-10, odvisno od tega kako mehka je že masa). To moramo narediti, če želimo imeti ravne piškote, na okus ne vpliva. Pečemo pa na 200 stopinj 9 minut – ko piškote vzamemo iz pečice so še precej mehki, pustite jih na pladnju, dokler se ne ohladijo in naj vas ne zavede, da bi jih pustili še kakšno minutko v pečici, saj se bodo zažgali.

Nato jih lahko okrasimo z mešanico sladkorja in limone ali pa ticino maso.

Tiskaj

Dodaj odgovor