Tortice z lososom in gamberi

4. junija 2014

Hitro pripravljene in odlične tortice – le sestavine morajo biti na zalogi.

Pekač za mafine namastimo in pomokamo ali pa vanj namestimo papirnate modelčke.
Razvaljano listnato testo (1 paket) narežemo na 12 delov in ga damo v modelčke (lahko se potrudite in izrežete kroge, jaz imam raje malo bolj sproščene oblike), dno prebodemo z vilicami.

Losos (250 g) narežemo na kocke, zmešamo ga z gamberi (350 g) – oblijemo s sokom ene limone in pustimo namočeno približno 10 minut.

Jajce razžvrkljamo in mu z metlico primešamo 100 g kisle smetane, 25 g smetane za kuhanje ter 25 g sladke smetane (razmerja lahko poljubno spremenimo) – nato pa dodamo še 2 jedilni žlici kopra, ščepec soli in malo sveže zmletega popra.

Losos in gambere porazdelimo po listnatem testu, nato prelijemo z jajčno mešanico. Pečemo na 180 stopinj približno 30 minut.

Tiskaj

Dodaj odgovor