Za poletno rojstnodnevno praznovanje na pikniku je potrebno pripraviti nekaj obstojnega, kar zdrži tudi brez hladilnika. Zato sem se letos odločila za mandljeve tortice s svežino skute v sredici. Narejene so iz 3 delov:
Najprej pripravimo mandlje, s katerimi bomo prekrili mafine:
V kozici zavremo 60 ml sladke smetane, 20 g medu in 20 g sladkorja, nato pa med mešanjem segrevamo približno 5 minut. Vmešamo 150 g mandljevih lističev in odstavimo.
Zatem pripravimo nadev:
100 g skute z 2 jedilnima žlicama sladkorja v prahu in 1 vaniljevim sladkorjem zmešamo v gladko zmes.
Sledi še priprava čisto preprostega testa:
V posodi zmešamo suhe sestavine: 240 g moke, 2 čajni žlički pecilnega praška in 1/2 čajne žličke sode bikarbone.
V ločeni posodi stepemo jajce, dodamo mu 90 g sladkorja, 80 ml rastlinskega olja, 260 ml pinjenca (ga nimate?) in premešamo.
Nato suhe sestavine vmešamo v mokre in premešamo.
V posodice nadevamo polovico testa, nato na sredino dodamo po eno žličko nadeva, prekrijemo s preostalim testom in na vrh položimo še po eno jedilno žlico mandljeve mešanice. Pečemo na 180 stopinj 20 minut.