Jogurtova ciambella

31. julija 2014

Ciambella je vrsta biskvita – njegova struktura je zelo rahla in sočna, obstaja več možnosti z dodatki, posebnost pa je oblika, saj je vedno pečena v obroču. Ta varianta je z jogurtom, naredila pa sem jo po receptu iz odličnega italijanskega bloga, ki sem ga tudi prevedla za vse neitalijansko govoreče.

Za pripravo testa najprej penasto stepemo 180 gr sladkorja in 2 jajci. Dodamo ščep soli, 50 gr stopljenega in ohlajenega masla, nato pa enega za drugim dva rumenjaka (paziti moramo, da je vsak zelo dobro vmešan).
Nato med mešanjem dodamo še 125 gr navadnega jogurta (po želji lahko tudi sadnega), nato 30 ml mleka, 100 ml rastlinskega olja in na koncu še 250 gr moke z eno vrečko pecilnega praška.

Testo vlijemo v pekač v obliki obroča in pečemo na 180 stopinj okoli 30 minut. Nato ohladimo v pekaču in shranimo v zaprti posodi – če ne pojemo isti dan, pa v hladilniku (biskvit namreč ostane sočen še nekaj dni, se pa hitro prične kvarit, če ga imamo na toplem).

 

Tiskaj

Dodaj odgovor