Brezglutenski in brezlaktozni mafini z borovnicami

25. avgusta 2014

Med dopustom je za hranjenje in cartanje naše mačje bande poskrbela soseda, zato sem ji seveda v zahvalo spekla mafine. Prav posebne, saj so brez glutena in brez laktoze, z dodatkom svežih borovnic.

Uporabila sem kar klasičen recept za mafine, moko sem zamenjala z brezglutensko moko za pecivo, pinjenec (oz. mleko) pa z riževim napitkom, saj ima ta najbolj nevtralen okus za peko. Dodala sem še nekaj žlic borovnic in nadevala v papirčke s Hello Kitty – zaradi naših mačk.

Prvi pladenj mafinov, ki sem ga v pečico dala takoj, ko sem zmešala sestavine je bilj bolj rahel in drobljiv, tisti, ki pa so stali približno 15 min pa so bili bolj kompaktni in podobni “navadnim” po strukturi. Tako da bi dejansko priporočala, da se s tako moko doda malček več tekočine in počaka kakšnih 10 min preden se da testo v pečico.

Tiskaj

Dodaj odgovor