Pizza rolice in rožice

10. septembra 2014

Pizza je vedno dobra rešitev za hrano na zabavi. Vendar pa mora biti prav hrana na zabavi malček posebna, saj je tudi priložnost vedno nekaj posebnega.
Tako sem za zabavo pripravila pizzo na drugačen način, ki pa je tudi veliko bolj prijazen, saj omogoča gostom, da si vzamejo hrano kar v roke v eni porciji in jo pojejo bolj sproščeno.

Ker sem delala mesne in nemesne pizze, sem se odločila, da jih naredim v dveh variantah, ki bosta omogočali jasno ločevanje.

Tako sem naredila pizza rolice v obliki mafinov in v rožici.

Testo za pizzo navadno za domačo uporabo delam sama, za ta namen pa sem ga raje kupila, saj je kupljeno lažje za pripravo (in ko se pripravljamo na veliko zabavo vsaka minuta šteje), saj je tudi zelo tanko razvaljano v pravokotnik.

Na testo sem nato najprej dala paradižnikovo mezgo, nanjo pa ostale sestavine – šunko, pršut, naribano mozzarello, gobice, gorgonzolo ipd. Testo sem nato zvila v rolado in narezala na približno 2 cm široke rezine.

Namastila sem vdolbinice pekača za mafine in vanje dala po eno rezino rolade tako, da je bil spiralast del viden navzgor in na sredino položila nekaj oljk za okras.
V tortni model pa sem položila peki papir in pričela okoli zunanjega oboda nalagati rezine eno poleg druge, nato pa še po notranji strani do sredine (za celoten model sem porabila en paket testa) in ponovno na sredino položila oljk. Priporočam vam, da rezine po zunanji strani nekoliko premažete z oljem, sicer se bodo prijele in bo ločevanje težje.

Tako pripravljene pizze sem pekla na 200 stopinj okoli 15 minut. Iz pekača za mafine jih pobirajte tako, da jih z oboda ločite z lopatko.

Tiskaj

Dodaj odgovor