Navadno sicer najraje delam različne kukije, ker so preprosti za pripravo, včasih pa potrebujem ravne piškote, saj so podlaga za okraske – čokoladne ali pa take svetle sem že večkrat preverila in vedno uspejo.
Potrebujemo dve jajci, ki ju penasto vmešamo z 250 g mehkega masla in 150 g sladkorja ter nekaj kapljicami vanilijeve esence. Na mešanico presejemo 400 g moke, zgnetemo v testo in zavito v folijo postavimo v hladilnik za najmanj pol ure. Nato po kosih jemljemo iz hladilnika, razvaljamo in izrežemo. To moramo delati precej hitro, če želimo res lepe in ravne piškote, pa je dobro, da pladenj z izrezanimi tudi položimo za nekaj minut v hladilnik – preden jih damo v pečico. Pečemo jih na 180 stopinj od 10 do 15 minut. Ko so ohlajeni, jih lahko okrasimo s ticino maso ali royal icingom, lahko pa jih pojemo kar same, seveda.