Mafini z misliji

18. decembra 2014

Za novoletna darila sem za prijateljice pripravila doma namešane muslije s pripisom “dober jutranji misli za bistre misli”, na posodice pa sem privezala vrečkici z velikim piškotom v obliki snežinke ter vrečkico z mafini, pripravljenimi z musliji, ki so bili tudi v posodicah. Tako sem jim pokazala, da lahko vsebino porabijo na več načinov.

 

Mafine sem pripravila zelo preprosto:
v posodi zmešamo 140 g moke (za bolj zdrave mafine sem mešala polnozrnato moko in belo – 100 g polnozrnate in 40 g bele) in 3 žličke pecilnega praška. Primešamo še 120 g rjavega sladkorja in 280 g mešanih nesladkanih muslijev po želji.

 

V ločeni posodi nežno razžvrkljamo 2 jajci, dodamo jima 250 ml pinjenca in 6 žlic rastlinskega olja (ali pa kokosove maščobe).

Na hitro primešamo mokre sestavine suhim, jih damo v posodice in pečemo na 200 stopinj okoli 20 minut. Približno 10 minut jih hladimo v pekaču, nato pa dokončno na rešetki.

Tiskaj

Dodaj odgovor