Pustni krofki na palčkah

17. februarja 2015

Veseli me, da je pri nas še vedno v navadi obiskovanje maškar po vasi. Najprej se prikažejo na vratih ta male, potem pa še ta velike maškare. Prvo leto po najini selitvi so naju presenetili (tako da sva spraznila zalogo “merendin”), sedaj pa sva pripravljena s sladkimi presenečenji zanje. Predlani so tako prejeli mafine, lani cupcake, letos pa sem se odločila za malce drugačna presenečenja. Pred kratkim sem namreč kupila aparat za peko ameriških krofkov (ker je bil pač znižan in ker ga potem pač moraš vzet domov) in želela sem ga preizkusiti.

Namešala sem maso po dveh receptih – vaniljevo in čokoladno (ne vem več s katerih blogov), odprla škatlo in ugotovila, da sem kupila aparat za mini krofke in ne za navadne (moj namen je bil namreč za vsakega otroka narediti en krof). Tako sem razmišljala kaj naj naredim in prišla na idejo, da bom spekla mini krofke, jih pomočila v čokolado, nato pa nataknila na palčke, da jih bojo otroci lažje prijeli. Pa še zelo prisrčni sladki ražnjiči ali pa recimo temu “mini donut pops” so nastali.

Naslednji dan sem se pa odpravila po nakupih in v enem od supermarketov naletela na akcijo pekačev za ta velike ameriške krofe in kupila kar dva, da sem pripravljena na novo sladico za naslednje pustne obiske.

Tiskaj

Dodaj odgovor