IziPizi Toffifee kolački

22. marca 2015

Včasih nimamo časa (ali volje) za čisto domače sladice in lahko uberemo male bližnjice.

Tako sem za družinsko kosilo naredila cupcake z okusom Toffifee čokolatinov, saj sem imela doma ravno sestavine, ki so me navdihnile zanje (osnovo je pa začel mož, ki je rekel naj naredim nekaj s karamelo). Ker pa ni bilo časa za pripravo vseh sestavin, sem malo pogoljufala s prelivi.

Tako sem naredila najprej čisto preprost biskvit po principu mafinov.
Suhe sestavine (250 g moke – uporabila sem belo pirino, lahko uporabite navadno – sem pomešala z 2 žličkama pecilnega praška) sem primešala mokrim:
280 g pinjenca (če ga nimate, je namig na tej povezavi),
80 g rjavega sladkorja,
60 g (80 ml) rastlinskega olja,
1 jajce,
približno 50 g karamelnega preliva (jaz uporabljam tega, ker je bolj kremast in odličnega okusa).

Nato vmešate še 1 vrečko na koščke narezanih mehkih karamel – jaz sem uporabila karamele z lešniki, lahko pa uporabite tudi take brez lešnikov. Ampak prav lešniki v njih so mi dali idejo, da lahko kremo in okras zapeljem v smer Toffifejev.

Pečete na 180 stopinj okoli 20 minut. Opozorilo: zaradi karamele bo biskvit nekoliko bolj zbit (posebno, če boste uporabili pirino moko), zato sem delala manjše tortice. Navedene količine so zadostovale za 16 malce majših tortic.

Na ohlajene tortice najprej prelijete s približno eno jedilno žlico čokoladnega preliva, nanj pa dodate kremo:
250 g mascarponeja zmešate s približno 30 g karamelnega preliva in 2 žlicama nutelle. Če vam člani družine ne gledajo pod prste in vas priganjajo, kremo ohladite (približno 30 min v hladilniku bo zadostovalo), če pa morate pult sprazniti čimprej, jo kar nabrizgajte (čeprav bo malček tekoča) in na vrh položite po en čokolatin. Tortice do serviranja pustite na hladnem.

Tiskaj

Dodaj odgovor