Čokoladna zloženka

16. januarja 2016

Preprosto, kremasto in hitro pecivo? Pripravila sem ga zato, ker sem želela porabiti biskvit, ki je ostal od torte na nov način.

Biskvit za čokoladno torto zmeljete v drobtine in namočite v čokoladnem likerju. Plast razoredite v stekleno posodo, pritisnete in pustite stati na hladnem.

Tačas naredite plast iz pudinga – tokrat sem naredila plast iz pudinga iz temne čokolade. Lahko naredite tudi dve plasti, na primer čokoladno in vanilijevo pri čemer priporočam puding iz burbonske vanilije, ali dodate še druge pudinge po želji. Pazite le, da vsakič, ko prelijete plast, to pustite na hladnem dovolj dolgo da se strdi, sicer se bodo pomešale (kar morda tudi ni slabo).

Ko se plast iz pudinga (ali več plasti) ohladijo, na vrh naložite stepeno smetano (stepete jo z malo sladkorja in vanilijeve esence).

Okrasite lahko s čokolado, ohladite in zajemate z žlico. Posebno uporabna je sladica za prenašanje na zabavo.

 

Tiskaj

Dodaj odgovor