Mehka pita Kinder

11. septembra 2016

Pri Sladkih nasmehih ne ustvarjamo le nasmehov pri otrocih, ustvarjajo se tudi posebne vezi med članicami, posebna prijateljstva, saj se razumemo – najmanj pri tem, da se doma dušimo pod vsemi nujno potrebnimi pripomočki in da so petki ob 3h ponoči najboljši čas. Lahko pa še pri čem in če se ujameš še pri ljubezni do živali, posebno mačk in nadaljevanke Friends … potem je vse ostalo zgodovina. Tak odnos sva ustvarili z Urško (ki ustvarja kot Podivjani muffin) in ko je pripravljala diplomo, sem ji za nagrado zanjo obljubila Kinder pito, saj obožuje te čokoladice. In seveda jo je čakala, ko je prišla na obisk.

Recept zanjo sem našla na nekaj italijanskih blogih, tu pa je v prevodu in prilagoditvi.

Najprej pripravimo osnovo, ki je enaka osnovi za vse mehke pite. Potrebujemo model za pite, premera 28 cm.

Najprej stepemo dve jajci s 100 gr sladkorja, nato dodamo 80 gr stopljenega masla. Med mešanjem počasi dodajamo 100 ml mleka, nato pa 150 g moke, pomešane s polovico pecilnega praška.

Model pomastimo in pomokamo, prelijemo maso in pečemo na 180 stopinj okoli 20 minut. Ko se ohladi, obrnemo in pričnemo nalagati nadev.

Najprej na tanko namažemo belo Linolado, nato postavimo v zamrzovalnik za 10 minut, oziroma toliko, da se Linolada nekoliko strdi in se ne bo pomešala, ko namažemo naslednjo plast.

Za naslednjo plast vse strani navajajo, da namažemo kar Nutello – to sem tudi naredila, vendar nisem bila zadovoljna, saj je potem okus preveč po njej in ne spominja na čokoladice, ki so veliko bolj mlečne. Zato priporočam ganache iz mlečne čokolade – 120 g mlečne čokolade prelijemo s 40 g tople sladke smetane in ohladimo, nato pa prelijemo na pito. Druga opcija pa je, da stopite Kinder čokoladice in prelijete z njimi – no, morda bi bilo najboljše kar kombiniranje obojega s tremi plastmi.

Pito okrasimo s Kinder čokoladicami in postrežemo.

Tiskaj

Dodaj odgovor