Dobropeka 2016

21. decembra 2016

Dobropeka je dogodek v organizaciji Ive (Ljubljananjam), ki po zgledu predvsem ameriških “baking sales” vsak december posebno osrečuje. Najprej nas, sladke ustvarjalce, predvsem blogerje in pa ljubiteljske slašičarje, ki ustvarjamo sladice ter brskamo po idejah za njihovo embalažo, da bodo lepo zapakirani pričakali obiskovalce. Nato seveda obiskovalce, ki si lahko naberejo sladkih daril – zase ali pa za druge v tem prazničnem času. Nenazadnje pa tudi otroke – tako tiste, ki jim Sladki nasmehi podarjamo tortice, saj je izkupiček dogodka namenjen prav njim kot tudi otroke iz Materinskega doma, ki prejmejo sladice ter darila pokroviteljev.

Letos sem za dobropeko pripravila “sconese” ali kot sem jih tokrat poimenovala “Sarine kruhke z domišljijo”, saj sem namreč naredila drugačne in nove okuse: brusnico in belo čokolado, suhe marelice in mandlje, čokolado in lešnike, ingver in pomarančo.

Sconese sem nato ohlajene posamezno zapakirala v papirnate vrečke z okencem in jih označila z doma narejenimi nalepkami – na A4 papir za nalepke sem natisnila etikete in jih izrezala, dodala pa sem še snežinke, izrezane z luknjačem. Preprosto, vendar lepo.

Prvič sem dogodek tudi osebno obiskala in bilo je res zelo prijetno ter toplo. Hvala Ivi za ta prekrasen tradicionalen dogodek in naj se nadaljuje še prihodnja leta.

Tiskaj

Dodaj odgovor