Odprta kuhinja – izziv 2017

1. januarja 2017

Odprto kuhinjo, prilogo Nedela, spremljam že od samih začetkov – ko sva se preselila v svoje stanovanje, sva z možem postala tudi naročnika in vsako nedeljo nestrpno čakam pravo nedeljsko jutro. Kava ali čaj, zajtrk v miru in Nedelo z Odprto kuhinjo, ki jo navadno listam že med zajtrkom. Pri marsikaterem receptu si rečem, da ga moram preizkusiti – potem pa se zgodi, kar se navadno zgodi. Teden mine kot bi mignil, sestavin ni vedno doma in revija je pospravljena. Zato sem si že pred leti za novo leto rekla, da bom vsak teden preizkusila vsaj en recept, pa mi je takrat žal ponagajalo zdravje. Vseeno pa sem ohranila to željo – ne maram namreč zaobljub, rada pa imam izzive. Sploh, če so postavljeni tako, da so v veselje.

Tokrat sem tako izziv ponovila in ga pričela na Instagramu, ki sem se mu pred kratkim pridružila. Označbo #odprtakuhinjaizziv2017 sem postavila kot zavezo, da bom izziv izpolnila.

Torej vsak teden najmanj en recept – kot nov poskus, kot ideja za že poznano in pozabljeno jed ali kot navdih za variacijo na temo. Z dodatno oteženo nalogo – če se le da, se z izogibanjem peki in izbiro kuharskih receptov. Zakaj? Ker kuhanje ni ravno moje največje veselje, sedaj pa se ga dnevno lotevam, ker kuham za hčerkico, pa tudi zase, saj mož je v službi. Tako skupaj odkrivava nove jedi, saj jih skušam prilagoditi tako, da so primerne tako za dojenčke kot odrasle. Seveda pa ne morem obljubiti, da peka ne bo nikoli izbrana … vsaj kot en od receptov, če jih bo več. Vsak mesec bom objavila pregled mesečno izbranih receptov in kolikor bo mogoče (spletno dostopno) dodala še povezave na recepte.

Tiskaj

Dodaj odgovor